گروههای دینی و مذهبی در ایران از جمله گروههایی هستند که به ویژه پس از انقلاب به طور مکرر مورد آزار و اذیت، تبعیض و نقض حقوق قرار گرفتهاند. بهائیان یکی از این گروهها هستند. از اعدام و اخراجشان از کار و دانشگاه گرفته تا آتش زدن خانهها و تخریب گورستانهایشان موارد زیادی ثبت شده که باید در عدالت انتقالی برای ایران به آنها رسیدگی شود.
این نکتهای است که مریم صفاجو، نقاش ساکن آمریکا نیز بر آن تاکید دارد. خانم صفاجو خودش به طور مستقیم سرکوب جامعه بهایی توسط حکومت را تجربه کرده و از سوی دیگر آنها را در قالب نقاشی های تکان دهنده و تاثیرگذاری ثبت کرده است.
او که دانشآموخته فوق لیسانس هنر از دانشگاه موزه هنرهای زیبا در بوستون است، تلاش کرده در این نقاشیها واقعیت را با جزییات ترسیم کند و از همین جهت به گفته خودش کفش و لباس و اشیاء و فضایی که در نقاشیهای او میبینیم بسیار شبیه همانهاییست که در واقعیت بوده است.
صفاجو با ارسال ویدیویی حمایت خودش را از موضوع عدالت انتقالی اعلام کرد. او در این ویدیو میگوید:
«اقلیتهای مذهبی از طرف حکومتهای استبدادی با آزار و تبعیض رو برو بوده اند. عدالت انتقالی پشتیبان آنها برای به دست آوردن حقوقشان است.»
شرح تصاویر ویدیو (برای کاربران نابینا): روی کاوِر ویدیو، تصویر مریم صفاجو است که با موهای مشکی و کوتاه کنار تابلوی نقاشی خود ایستاده. تابلوی او یورش ماموران جمهوری اسلامی به یک خانه، تفتیش خانه و به هم زدن وسایل را نشان میدهد. سپس چند اسلاید از تابلوهای نقاشیهایِ روایتمحورِ او از بازداشت، زندان و اعدام بهائیان به نمایش در میآید و او در مورد اهمیت عدالت انتقالی صحبت میکند. ویدیو با چند اسلاید دیگر از نقاشیهای خانم
صفا جو تمام میشود.
برای دیدن ویدیو روی عکس کلیک کنید