عدالت انتقالی برای ایران

عدالت انتقالی شمول‌گرا
عدالت انتقالی شمول‌گرا

متخصصان و محققان حوزه عدالت انتقالی معتقدند که برای رسیدگی به نیازهای پیچیده و متنوع جوامع در حال گذار نمی‌توان یک نسخه یکسان پیچید. در حالی که حقوق بین‌الملل اصول اساسی و اولیه طراحی و اجرای عدالت انتقالی را تعیین می‌کند، تعیین نیازهای ویژه عدالت انتقالی در جامعه هدف و

فهرست مطالب

متخصصان و محققان حوزه عدالت انتقالی معتقدند که برای رسیدگی به نیازهای پیچیده و متنوع جوامع در حال گذار نمی‌توان یک نسخه یکسان پیچید.

در حالی که حقوق بین‌الملل اصول اساسی و اولیه طراحی و اجرای عدالت انتقالی را تعیین می‌کند، تعیین نیازهای ویژه عدالت انتقالی در جامعه هدف و نحوه طراحی، اجرا و نظارت این فرآیند نیاز به مشارکت فعال و نمایندگی گروه‌های مختلف دارد. از جمله آسیب‌دیدگان، جوامع به حاشیه رانده شده، زنان، گروه‌های ال‌جی‌بی‌تی‌کیوپلاس، اگروه‌های اتنیکی و مذهبی، افراد دارای معلولیت و سایر جمعیت‌های آسیب‌دیده دارد.

هدف عدالت انتقالی شمول‌گرا این است که اطمینان حاصل کند که نیازها، دیدگاه‌ها و حقوق همه اعضای جامعه در پیگیری عدالت، حقیقت، آشتی و بهبودی پس از دوره‌های درگیری یا سرکوب در نظر گرفته شده و مورد توجه قرار می‌گیرد. فعالیت، نمایندگی و مشارکت گسترده گروه‌های مختلف در این فرآیند، مشروعیت این فرآیندها را افزایش داده و در ارتقای انسجام اجتماعی و تقویت صلح پایدار در یک جامعه از نقش به‌سزایی دارد.